About N&D

Nickels & Dimes er et typisk jamband, med røtter i tyngre 60/70-talls britisk R&B/rock og amerikansk southern rock.

about

Hvem vi er

Bandet består av:

  • Steffen Nicolaisen – gitar/voc
  • Arild Steinsrud – bass
  • Nils H. Mæhlum – trommer
  • Lars Chr. Narum – orgel
  • Jon A. Narum – gitar
  • Arne H. Skullerud- perc.

Bandet hadde sitt utspring i et bandprosjekt fra midten av 80-tallet ledet av Steffen Nicolaisen (voc-gitar) og Arild Steinsrud (bass). I 1988 startet disse to sammen med med trommeslager Nils H. Mæhlum opp med låtskriving og demoinnspillinger, noe som endte opp i en innspilling av en EP i 1989. Etter denne innspillingen tilbrakte Nicolaisen og Steinsrud noen måneder i USA og de kom tilbake sterkt inspirert, og Nickels & Dimes i sin nåværende form begynte å se dagens lys.

I løpet av 1991 økte antallet livejobber betraktelig, og i 1992 fikk bandet sitt første profesjonelle management og på samme tid kom Hans Chr. Gjestvang (orgel / piano) med i bandet. Etter 7-8 måneder forlot han bandet, og i en periode var det med diverse musikere som fjerde mann, bl.a. Jørn Fodnestøl og Trond Nagell Dahl.

I februar 1993 kom Lars Christian Narum (orgel) med som fast medlem, og bandet satte umiddelbart i gang innspillingen av sitt første album, ” Bad Bad Little Lamb", som kom ut på D-Record/Amigo i juli 1993. Bandet var nå oppe i 120 konserter i året.

I årskiftet 1993-.94 kom gitaristen Jon Anders Narum med, og denne besetningen spilte i løpet av 1995 inn bandets andre album ” Merge” som ble sluppet tidlig i 1996. Fra denne plata kom det også en video ” Man On The Run ” , denne fikk sågar i en liten periode rotasjon MTV, noe som på den tiden ikke så vanlig for norske band. I 1998 tok Nils H Mæhlum seg en pause som trommeslager for å fokusere på musikkproduksjon , og Arve Heimdal (ex Conception) kom inn på innspillingen av bandets tredje album, ”Blinded By The White Shade” som ble sluppet høsten 2000.

I løpet av denne perioden, ble medlemmene også engasjert i mange andre prosjekter, og bandets medlemmer ble etter hvert å se sammen med artister som f.eks. Hellbillies, Espen Lind, Ronnie Le Tekrø, Tina Lie og Narum.

I desember 2000 tok bandet en pause , men den orginale triobesetningen, startet imidlertid opp igjen etter et års tid , og turnerte et par år som ” The John Doe Index” Denne besetningen spilte inn et album som kom ut under navnet Nickels & Dimes i 2004, og de turnerte noe , bla i Nederland, i årene 2005-2006. I 2007 kom Lars Christian Narum og Jon Anders Narum med igjen i bandet, og i den anledning ble perkusjonisten Arne H. Skullerud også med. Etter dette har bandet turnert med denne seksmannsbesetningen.

I september 2015 kom det en EP Just for the Record. EP'en kom ut i forbindelse med en jubileumskonsert i Gjøvik Fjellhall med gamle bandmedlemmer samt en del gjester på scenen, bl.a Amund Maarud, Erik Harstad og Knut A. Sørum. Se film på YouTube

Det jobbes i disse dager med en live DVD fra denne konserten.

Spilleglede, musikalsk spontanitet, improvisasjon, kommunikasjon og ikke minst energi er stikkord som kan beskrive bandets liveopptredener. Under en konsert med Nickels & Dimes føler du deg lett hensatt til 60/70-tallet.

Vårt materiale er en tribute til de artistene som har inspirert oss i alle år, sier Nickels & Dimes .

Steffen Nicolaisen

Steffen Nicolaisen

Vocalist and Guitarist

Startet Nickels & Dimes sammen med Arild Steinsrud  og Nils H. Mæhlum på slutten av 80-tallet.

Han fikk sin første gitar som 12-åring, og siden den gang  har det vært rock’n roll for alle penga.

Inspirasjonskilder opp igjennom åra har vært mange, men de som har satt dypest spor er uten tvil Stevie Ray Vaughn, Frank Marino, Michael Schenker, Al Di Meola, Stve Morse og Eddie Van Halen. Britisk  og amerikansk bluesrock  representert  ved Allmann Brothers Band,  Cream,  Deep Purple, og Free/Bad Company ble etter hvert viktig som referanse til låtskrivingen,  og det som etter hvert ble det typiske Nickels & Dimes soundet.

Steffen er involvert i de fleste låtene  til Nickels & Dimes både med tekst og musikk.

Spiller på Fender Stratocaster, Fender Telecaster og Fender forsterkere, samt diverse pedaler fra MXR.

Nils Harald Mæhlum

Nils Harald Mæhlum

Drummer

Startet opp som korpstrommeslager i meget ung alder, men da han fikk sitt første trommesett en gang midt på 70-tallet ble korpset byttet ut med band.

En  konsert med det norske bandet Høst med Willy Bendiksen bak trommene i 1977 bidro meget sterkt til at Nils H ble såpass bitt av basillen at han fra 15-årsalderen stort sett var ute og spilte hver eneste helg.   Etter avsluttet videregående har han jobbet  med musikk, og etter hvert også  lyd og musikkproduksjon.

De største inspiasjonskildene er musikk fra 60- og 70-tallet generelt, og  hvis man absolutt må trekke fram noen trommeslagere, kan man nevne navn som Jim Keltner, Ringo Starr,  Levon Helm, Ian Paice, Brian Downey og Buddy Rich .

Har i de siste årene spilt på ulike Ludwig trommesett med Yamaha hardware, Ludwig Black Beauty og Supraphonic skarptrommer og Istanbul Mehmet cymbaler.

Arild Steinsrud

Arild Steinsrud

Bass Player

Arild er født i 1968, og er den nest eldste av fem søsken. Arild kommer i fra ei slekt i Valdres med flere kjente spelemenn.  Der i blant Knut Bendikson Sjåheim (Sjåheimen) og The Sjaheim Brothers.

Arild sin mor Grete spilte trompet, og da han var 8 år gammel startet han sin musikalske karriere med kornet i det lokale skolekorpset.  Alt i fra han var en liten gutt elsket han rock, og spesielt Elvis Presley som mor Grete foret han med. Rock ble den store lidenskapen, og ti år gammel fikk han sin første bassgitar. Ett par år senere startet han band med kammeraten Steffen Nicolaisen. I 1988 slo de seg sammen med Nils H. Mæhlum og startet bandet Nickels & Dimes.  Arild har jobbet med blant annet Erik Harstad, SUBB, Ronni Le Tekrø, Rypdal Tekrø, Gills Wrecking Ball, The Secondhand Smokers, Jørn Lande,  Dag Stokke og  Reeves Gabrels.

Arild spiller for det meste på gamle Fender Precision basser, og Ampeg eller Music Man rørforsterkere.

Arne Henry Skullerud

Arne Henry Skullerud

Percussionist

Arne Henry er en allsidig musiker og har vært innom de fleste genre.

Lille julaften 1993 havnet Arne Henry  innenfor dørene på Pub Anfield på Gjøvik midt i en orgelsolo med Lars Chr. og Nickels & Dimes .

Dette gjorde sterkt  inntrykk på gutten og noen år senere ble han invitert til  å spille perkusjon på «Blinded by the White Shade» (2000).

Spilte perkusjon, som erstatning for Steffen, på en støttekonsert på Gjøvik i januar 2005, og har siden da vært med på mesteparten av bandets konserter til han ble fullverdig medlem av bandet våren 2015.

Arne Henry spiller på det meste som kan slås på, med basis i et Gretsch trommesett.

Jon Anders Narum

Jon Anders Narum

Guitarist

Porttitor suscipit. Quisque justo tortor, convallis id elit vitae, posuere ullamcorper ante. Sed in magna viverra, fermentum arcu sit amet, porttitor nulla. Vestibulum vestibulum sem neque. Mauris varius porttitor suscipit. Quisque justo tortor, convallis id elit vitae.

Lars Christian Narum

Lars Christian Narum

Keyboard Player

Lars Christian begynte i bandet i februar 1993. Han er bosatt på Eina i Vestre Toten. Foruten Nickels & Dimes spiller Lars Christian i Hellbillies og Narum. Sistnevnte band har han sammen med bror Jon Anders og søster Benedikte. I Narum er Lars Christian ved siden av å ta seg av tangentene den som skriver det meste av låtene. Lars Christian har fire Spellemannspriser og har turnert og bidratt på en rekke album. Med Nickels & Dimes bruker han for det meste et Hammond A100 med Leslie 147 (1967-modell). Av og til bruker han et Hammond B3 med Leslie 122 (1963-modell). På pianosida går det i Roland LX-15 og Wurlitzer 200A.

For Booking

Porttitor suscipit. Quisque justo tortor, convallis id elit vitae, posuere ullamcorper ante. Sed in magna viverra, fermentum arcu sit amet, porttitor nulla. Vestibulum vestibulum sem neque. Mauris varius porttitor suscipit.

Contact Us